Advocaat Chickfriend: Geen sprake van opzet

Het bedrijf Chickfriend geeft aan slachtoffer te zijn van Poultry-Vision en te zijn opgelicht.

De advocaat Staring, die Marin van de B. vertegenwoordigd van het bedrijf Chickfriend gaf gisteren een verklaring af namens 1 van de 2 eigenaren die beiden overigens nog steeds vast zitten in beperking. Ze mogen daardoor niet ingaan op hun rol in het eierschandaal en kunnen dus niet reageren. De advocaten mogen en kunnen daarom ook niets inhoudelijks zeggen over de strafzaak. De beperkingen zouden niet nodig zijn en de reconstructie over wat er nu precies is gebeurd bemoeilijken aldus Staring. De voorlopige hechtenis van de twee eigenaren is met 2 weken verlengd door de rechter commissaris op dinsdag 15 augustus.

Geen sprake van opzet van Chickfriend aldus advocaat

Advocaat Wouter Hendrickx, die Mathijs IJ. vertegenwoordigd, de andere eigenaar het Chickfriend in Barneveld vertelde in het programma Jinek gisteravond dat zijn client heeft aangegeven dat er geen sprake was van opzet. Verder kan de advocaat er vanwege de opgelegde beperkingen niets over zeggen.

Hendrickx vertelde verder in het tv-programma dat de eigenaren niet verdacht worden van het in gevaar brengen van de volksgezondheid. De rechtercommissaris heeft juist aangegeven dat dit niet aan de orde is. maar dat hij vastzit vanwege het lopende onderzoek naar het fipronilschandaal.

schade veel groter volgens advocaat chickfriend eieren vernietigd staan klaar voor afvoer

Eieren zijn vernietigd en wachten op afvoeren

Schade veel groter

Volgens advocaat Hendrickx is de elende veel groter dan de schade van 150 miljoen euro door LTO verwacht. Hij verwacht dat de schade de mogelijk eerder tegen de 300 miljoen gaat lopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *