Belgische overheid betaald TCC-group voor het ruimen van fipronil kippen

De Belgische overheid heeft aangegeven dat zij een fonds zijn gestart om Belgische pluimveehouders die hun kippen willen ruimen vanwege het Fipronil schandaal, de kosten voor een ruiming te vergoeden.

TCC-group gaat de Fipronil kippen ruimen voor de Belgische overheid.

De kippen zullen door de ruimingsspecialisten van het Nederlandse bedrijf TCC-group uit Amsterdam bij de kippenboeren worden geruimd. De ruimingen zullen plaatsvinden door middel van de CO2 stalvergassings-methode. Hierbij worden de kippen door het CO2 eerst verdoofd. Daardoor is er geen lijden bij de dieren.

Vrachtwagen met container komt aan bij ruiming TCC-group

De Belgische boeren hoeven alleen maar te bellen met de TCC-group als zij geruimd willen worden.

De Belgische overheid neemt dan in deze gevallen de ruimingskosten die de TCC-group berekend voor haar rekening. De bedoeling is de ook voor België belangrijke sector weer snel volledig operationeel te krijgen.

Nederlandse boeren zijn minder blij.

In Nederland kregen de pluimveehouders bij het debat vorige week de kous op de kop. De Nederlandse Tweede Kamer was net als de Nederlandse regering niet van plan om de Nederlandse pluimveehouders financieel te ondersteunen. Hierdoor stevenen diverse pluimveebedrijven op een faillissement af.

Tweede Kamer wil wel helpen maar kan niet door EU regels.

Men zegt dat men het wel wil, maar dat het niet mogelijk is in verband met EU regels. De Nederlandse pluimveehouders hebben zelf de verantwoordelijkheid om te controleren welke stoffen er in hun bedrijf worden gebruikt. Hierdoor zou er dus eigenlijk sprake zijn van fraude, waarna geen ondersteuning mogelijk zou zijn volgens de Tweede Kamer.

Nederlandse boeren kunnen als zij hun kippen willen ruimen zelf bellen met TCC-group.

De Nederlandse boeren moeten daarom als zij hun kippen ruimen dit zelf betalen. Ook zij kunnen uiteraard gewoon bellen met de TCC-group. Er wordt altijd van te voren een offerte gemaakt. Daarbij wordt er ook gekeken welke methode het best kan worden toegepast. Dit is onder meer afhankelijk van de bouw van de kippenstallen. Er kan ook maatwerk worden verricht waardoor de boer soms minder kosten hoeft te maken. Er word dan geruimd via de regels van de NVWA. Nederlandse pluimveehouders kunnen hiervoor overigens wel gebruik maken van uitstelregelingen en overbruggingskredieten met garanties van de Nederlandse overheid.

Belgische pluimveehouders lijken dus beter af te zijn dan de Nederlandse collega’s. Ook al omdat er maar liefst 10 regelingen ter ondersteuning voor de pluimveehouders zijn aangekondigd.

TCC-group Tel: 0411-650639

No Responses

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *