Eieren controleren doe je met de EI Veilig Android App

Controleer elk ei met de ei Veilig Android app. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA waarschuwt consumenten om eieren voor consumptie eerst te controleren. Dit omdat het beter is bepaalde eieren niet te eten omdat het gehalte van de schadelijke stof fipronil daarin te hoog is. Dit controleren hierop kan je doen door de code die op de eieren is vermeld in te voeren in de ei veilig app. Deze app is beschikbaar voor Android telefoons en tablets.

Controleren van uw eieren is simpel met de ei veilig Android App:

controleer je ei met de ei veilig android app

Het bedrijf Egeniq BV heeft een handige Android App en website gemaakt. In de app kunt u heel eenvoudig kijken of uw ei wel of niet besmet is met de stof Fipronil. Hiervoor bevat het programma alle codes van de met Fipronil besmette eieren.

Het eten van een besmet ei kan een  gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Controleer of de door u aangeschafte eieren veilig zijn voor consumptie. Dit doet u door de  code in te voeren die geprint staat op elk individueel ei. U vindt de uitleg over wat de codes betekenen overigens in elke eierdoos. Klik op controleer en je ziet direct of je het ei kunt eten of dat je het beter kunt weggooien. De lijst van gevaarlijke ei codes wordt zo actueel mogelijk gehouden.

Download nu hier de App voor Android in de Google Play store.
Zoek handmatig op EI Veilig.
Of check je ei nu direct zonder iets te installeren via deze website.

ei veilig android app controleer eieren op fipronilei veilig android app controleer eieren op fipronil

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *