Fipronil ook in stal Zuid-Korea gebruikt

De regering in Zuid-Korea heeft vandaag de volledige productie van eieren in het hele land stilgelegd.
Dit naar aanleiding van de vondst van het giftige fipronil in eieren van een pluimveebedrijf in de omgeving van Seoul.
Ook in Zuid-Korea is het middel fipronil dus gebruikt bij de bestrijding van bloedluis.

Het bedrijf waar de fipronil in de eieren is ontdekt levert ruim 25.000 eieren per dag. De waarden die zijn aangetroffen zijn niet bekend gemaakt volgens persvureau Yanhap.

Landelijk verbod in Zuid-Korea om Fipronil in lokaal geproduceerde eieren.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Landbouw heeft de pluimveebedrijven in het land voorlopig verboden om eieren te produceren. De bedrijven zullen eerst worden geinspecteerd, en mogen daarna pas weer open. Drie grote supermarktketens in het land zijn inmiddels druk bezig om de eieren uit de winkels te halen.

Het besluit van Zuid-Korea volgt na het bekend worden van de eiercrisis in Europa, waar in veel eieren fipronil is gevonden. Het eten van besmette eieren in grote hoeveelheden kan gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Het is dus wel duidelijk dat dit fipronil probleem in meer landen speelt, en er meer partijen zijn die dit middel hebben gebruikt. Gelukkig zijn de Nederlandse eieren voorzien van de eiercode waarmee nauwkeurig kan worden bepaald van welk bedrijf en uit welke stal het ei afkomstig is.

De tool om uw eieren te controleren vind u ook op deze website.
En na het controleren: geniet net als ik van uw dagelijkse eitje. 😉

En nu tijd voor een veilig eitje, Pluk de dag Eet een Eitje. Wel gecontroleerd op fipronil met de tool op deze websiteuiteraard.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *