Geen Fipronil claims van Albert Heijn voor pluimveehouders

Het supermarktconcern Albert Heijn maakte vandaag via BNR Radio bekend dat het geen Fipronil claims gaat indienen tegen de pluimveehouders die getroffen zijn door het Fipronil schandaal.

Nederland is gebaat bij een sterke Pluimveesector

Volgens Albert Heijn is Nederland gebaat bij een sterke pluimveesector. De sector heeft volgens Albert Heijn al heel veel schade geleden de afgelopen maanden. Het is niet bekend wat de precieze schade is die bij de supermarktketen is geleden. Wel gaf een woordvoerder aan dat het gaat “om een aanzienlijk bedrag.”

“Struggle for life” bij veel Pluimveehouders

Veel van de getroffen pluimveehouders zullen hier erg blij mee zijn. Het is namelijk een “struggle for life” op dit moment bij veel van de pluimveebedrijven. De inkomsten van de pluimveehouders liggen veelal stil, maar er worden nog steeds volop nieuwe kosten gemaakt om de bedrijven weer snel productief te kunnen maken.

Geen Fipronil claims van Albert Heijn voor pluimveehouders

Andere supermarkten denken nog na over Fipronil claims pluimveehouders

Volgens het CBL (de Branchevereniging van Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) is niet bekend wat de andere supermarkten gaan doen. Volgens een woordvoerder van de supermarktketen Jumbo wachten zij eerst het onderzoek van de commissie Sorgdrager naar de fipronil affaire af. “Onze schade valt in het niet bij die van de boeren” aldus de woordvoerder. Hij geeft aan dat supermarktketen Jumbo hier rekening mee zal houden bij haar besluit. Ook veel van de andere supermarkten zijn nog aan het overdenken wat zij gaan doen. Immers: de bedrijven willen allemaal nog steeds graag kippenvlees en eieren blijven verkopen. Daarvoor is een goede pluimveesector in Nederland een belangrijke voorwaarde.

Schoonmaken van Fipronil uit kippenstallen is nog in volle gang.

Het is erg lastig om de kippenstallen weer vrij van Fipronil te krijgen. Daarom is in de gemeente Barneveld een oproep gedaan om de boeren te helpen met boenen. Onder andere de scouting heeft daar op gereageerd en helpt de pluimveehouders daar nu mee om hun stallen weer schoon te krijgen. Pas dan kunnen er weer nieuwe kippen in en kunnen de pluimveebedrijven weer inkomen genereren.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *