Inval bij Poultry-Vision door Politie Turnhout om Dega16 met Fipronil

Inval Politie bij toeleverancier Poultry-Vision uit België om Fipronil in Dega16. Bij het bedrijf Poultry-Vision uit het Vlaamse Weelde (België) is vorige week een inval gedaan door de federaal gerechtelijke politie van Turnhout.  Het bedrijf verkocht het middel Dega-16 / Fiprorein dat zou zijn gebaseerd op de werking van etherische oliën. Echter vermengde het bedrijf daar het anti bloedluismiddel Fipronil aan toe en leverde dit o.a. aan het Nederlandse bedrijf Chickfriend. Chickfriend gebruikte het middel in kippenstallen die nu verontreinigd zijn met het middel. Het kwam in de kippen terecht en zit nu dus ook in veel eieren. Hierdoor is dus het Fipronilschandaal ontstaan. Het bedrijf kocht de fipronil onder de naam Fyprocid bij de firma Farmavet in Boekarest.

Bedrijfsleider Poultry-Vision aangehouden door Politie België

De bedrijfsleider van Poultry-Vision werd aangehouden tijdens de actie. Hij is later echter onder voorwaarden weer vrijgelaten.

Inval bij Poultry-Vision door Politie Turnhout om Dega16 met Fipronil in kippen en eieren

Dega16 en Fipronil-schandaal reikt veel verder dan nu bekend is.

Poultry-Vision heeft het middel tegen bloedluis Dega-16 niet alleen verkocht aan Chickfriend, maar ook aan diverse buitenlandse pest bestrijdings bedrijven. O.a. in Nederland, Duitsland, Polen, Engeland en Frankrijk. Het middel blijkt zelfs ook in Zuid-Korea gebruikt te zijn. Daar is de hele eierhandel stil gelegd van de week.

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *