Wafels en eiersalade uit winkels gehaald

Huismerk wafels en Surinaamse eiersalade zijn afgelopen week uit diverse winkels gehaald. De mini eierwafels en sneeuwwafels waren gemaakt met eipoeder dat besmet was met fipronil in zeer kleine doses. De fabrikant van de wafels wilde deze zelf liever niet in de schappen hebben liggen. Het betreft dus geen terugroepactie van de NVWA.

Diverse landelijke opererende supermarkten halen enkele wafels uit de schappen.

Maar liefst 13 supermarktformules waaronder Coop, Deen en Emté die zijn aangesloten bij de Superunie hebben afgelopen woensdag de met fipronil besmette wafels uit de winkel gehaald. Naast wafels zijn er ook koekjes uit de winkels gehaald. Er worden meer stille terugroepacties verwacht door de Supermarkten. Het worden stille terugroepacties genoemd omdat er geen gevaar voor de volksgezondheid zou zijn.

Sneeuwwafels Wafels en eiersalade uit winkels gehaald

Bij Albert Heijn werden maandag reeds twee soorten koekjes van het merk Lotus uit de schappen van een aantal winkels gehaald om dezelfde reden.

Surinaamse eiersalade

De doses fipronil in de Surinaamse eiersalade van enkele Supermarkten was volgens de NVWA te hoog en deze is daarom in opdracht van de NVWA uit de handel genomen.

Bevoorrading supermarkten wisselend

Ondertussen zit er nog wel wat verschil in de bevoorrading van de supermarkten met verse eieren. Zo zag ik vandaag bij de lokale Coop een bijna volledig leeg eiervak met daarbij de mededeling van de lokale leverancier dat in zijn bedrijf geen fipronil was gebruikt. Bij de lokale Jumbo vestiging stond het schap volledig gevuld en waren weer meer dan genoeg eieren verkrijgbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *