Wordt voorarrest verdachten Chickfriend woensdag verlengd?

Martin van de B. (31) en Mathijs IJ. (24), de twee eigenaren van Chickfriend uit Barneveld, horen woensdag of hun voorarrest wordt verlengd.  Dit aldus advocaat Bert Staring. De twee verdachten werden op 10 augustus opgepakt in verband met het strafrechtelijk onderzoek in het Fipronilschandaal met de besmette eieren.

De twee mannen afkomstig uit Barneveld en Nederhemert worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door het bestrijden van bloedluis in kippenstallen met DEGA-16 waar Fipronil en soms ook Amitraz in was vermengd. Sinds hun aanhouding zitten ze in volledige beperking. Dat betekent dat ze met niemand contact hebben.

Cickfriend: voorarrest verdachten verlengd - kippenstallen schoonmaken

Verdachten Chickfriend en familieleden hebben het zwaar

Advocaat Staring liet reeds eerder weten dat zijn cliënt Martin van de B. het zwaar heeft met de beperkende maatregelen. ‘Mijn cliënt weet wat hem wordt verweten, maar weet niet volledig waarop dat is gebaseerd’, aldus Staring. Die zegt nog geen inzage te hebben in alle stukken. Ook Mathijs IJ. heeft het zwaar omdat hij geen contact mag hebben met zijn zwangere vrouw. Er is wel kleding gebracht, maar dat moest in een kastje worden gelegd door een familielid. Contact met de buitenwereld is nog steeds verboden. Het voorarrest van de twee mannen werd volgens hun advocaten eerder met twee weken verlengd vanwege onderzoeksredenen.

Pluimveehouders druk bezig om de kippenstallen Fipronil vrij te maken

Getroffen pluimveehouders proberen ondertussen nog steeds met man en macht hun stallen vrij te krijgen van Fipronil. Deze giftige stof blijkt lastig te verwijderen. Hiervoor word veelal Waterstofperoxide gebruikt. Bij deze reactie komt ook de ongewenste stof Solfon vrij, en het zorgt ervoor dat de stallen veel eerder gaan roesten. Hierdoor zal de kippenstal sneller moeten worden afgeschreven. In plaat van Peroxide kan ook het middel Bemexcide Absorptie worden gebruikt dat deze nadelen niet heeft. Hier kan je meer gedetailleerde informatie over Bemexcide Absorptie vinden. Het is er ook verkrijgen in zakken van 25 Kg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *